dinsdag 4 oktober 2016

Godsdienst in de klas: thema "dag en nacht".

Dit schooljaar is ons godsdienstproject "En God zag dat het goed was". We vertrekken hiervoor vanuit het scheppingsverhaal. Dit geeft ons de mogelijkheid om rond de oerelementen water, vuur, aarde en lucht te werken.
Bij het lezen van het verhaal, merken we dat de verteller voortdurend herhaalt "God zag dat het goed was". Dat is heel treffend, want ook wij vertrekken altijd vanuit dat positieve voor onze kinderen.
We herkennen in dit thema de kernwoorden “God” en “goed”. We willen ervaren, beleven en vieren dat het goed is wat God gemaakt heeft.
We mogen dus leven, reageren, genieten van deze schepping.
Het thema van september was "dag en nacht".
De 1ste dag schiep God dag en nacht. Hij maakte een duidelijk onderscheid tussen actief en passief (rust). Dit vinden we ook terug in ons levensritme. We lieten de kinderen ervaren dat zowel licht als duister goed zijn!
Ze konden snoezelen en heel veel experimenteren met verschillende lichtjes zoals zaklampen, fietslichtjes, gekleurde lichtbollen,.... We schilderden met zwarte verf, we knutselden de zon, de maan en de sterren en  we genoten van het mooie liedje van Elly en Rikkert: "Zie de zon, zie de maan".





































Geen opmerkingen:

Een reactie posten